Skype en vervagen van de achtergrond

Manager

Het systeem zat al in Microsoft Teams en nu ook in Skype-voor-de-consument: de achtergrond onscherp maken. De functie werkt vooralsnog niet bij Skype-op-mobiel, maar wel op de desktop/laptop. Microsoft zegt het systeem erin gestopt te hebben om de gebruiker een rustiger gevoel te geven. Krijgt u al een rustiger gevoel?

Die extra rust moet komen van het feit dat het niet meer erg is als een boek of iets anders uit de (privé)sfeer achter de Skyper staat: je kunt het toch niet meer zien. Gebruikers van Skype zouden namelijk graag tijdens het Skypen onderzoek doen naar de objecten in de achtergrond.

Het algoritme dat deze functionaliteit heeft toegevoegd, komt uit de Microsoft Teams-applicatie. Met behulp van kunstmatige intelligentie houdt de software het hoofd van de Skyper in focus en vervaagt de rest. Gelukkig herkent de software ook andere menselijke onderdelen, waardoor niet ineens je arm of borstkas geblurred wordt.

Had u wel eens het gevoel dat u de webcam heel ergens anders moest richten in verband met onaangename achtergrondruis?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ken wel een voorbeeld waarbij een optie als deze voor de andere kant "van de lijn" handig geweest was. Bij een sollicitatieinterview via skype was (zonder in details te willen treden) leverde de omgeving van waaruit de kandidaat het gesprek voerde nu niet echt een positieve bijdrage aan de indruk die de kandidaat achterliet.

Nu heb je het misschien niet altijd voor het kiezen, maar een geblurde achtergrond zou in dit geval zeker bijgedragen hebben tot een positiever beeld van de kandidaat.

pa, pics or it aint happened.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-08T08:15:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.