Die extra rust moet komen van het feit dat het niet meer erg is als een boek of iets anders uit de (privé)sfeer achter de Skyper staat: je kunt het toch niet meer zien. Gebruikers van Skype zouden namelijk graag tijdens het Skypen onderzoek doen naar de objecten in de achtergrond.
Het algoritme dat deze functionaliteit heeft toegevoegd, komt uit de Microsoft Teams-applicatie. Met behulp van kunstmatige intelligentie houdt de software het hoofd van de Skyper in focus en vervaagt de rest. Gelukkig herkent de software ook andere menselijke onderdelen, waardoor niet ineens je arm of borstkas geblurred wordt.
Had u wel eens het gevoel dat u de webcam heel ergens anders moest richten in verband met onaangename achtergrondruis?
Reacties
Ik ken wel een voorbeeld waarbij een optie als deze voor de andere kant "van de lijn" handig geweest was. Bij een sollicitatieinterview via skype was (zonder in details te willen treden) leverde de omgeving van waaruit de kandidaat het gesprek voerde nu niet echt een positieve bijdrage aan de indruk die de kandidaat achterliet.
Nu heb je het misschien niet altijd voor het kiezen, maar een geblurde achtergrond zou in dit geval zeker bijgedragen hebben tot een positiever beeld van de kandidaat.
pa, pics or it aint happened.