Maakt u nog - geforceerd - gebruik van IE?

Dit artikel delen:
Microsoft IE

Microsoft maakt zich zorgen: er zijn nog steeds bedrijven die gebruikmaken van Internet Explorer (IE), al dan niet 'gedwongen' door de instellingen van systeembeheer. Het gaat expliciet om bedrijven die medewerkers dwingen voor alle internetverkeer IE gebruiken, niet om specifieke applicaties. Maakt u nog geforceerd gebruik van IE?

Sommige bedrijven gebruiken intranetsystemen geschreven in een ver verleden die prima hun werk doen. Helaas zijn die systemen vaak gebouwd in een tijd dat Internet Explorer nog de go to browser was. Deze systemen werken vaak niet op moderne browsers omdat die geen compatibiliteit aanbieden met systemen die in 1999 uitkwamen. Terecht, in verband met veiligheid.

Hoe de technische 'schuld' of technical debt tot stand komt en waarom je die niet in stand moet houden, wordt mooi beschreven door een medewerker van Microsoft op hun Tech Community-blog. Ook is er te lezen waarom IE in het verleden compatibiliteit forceerde met webtechnieken die teruggaan tot 1999.

De schrijver zegt overigens niet dat je geen IE meer zou mogen gebruiken voor specifieke intranetomgevingen, maar stelt dat voor al het andere verkeer gebruikers moderne browsers moeten gebruiken.

Bent u nog gedwongen die ouderwetse IE te gebruiken?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-11T08:20:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.