AWS, waar gebruikt u het?

gevaar cloud

De grootste cloudprovider is AWS, ofwel Amazon. Dat zal geen nieuws zijn. Wel is de vraag of u om de cloudprovider heen kunt of wilt? De andere vraag is of de aanbieder niet veel te groot is?

Amazon begon in 2006 met zijn eerste diensten als Amazon Web Services als een soort dienstenaanbieder voor bedrijven. Eigenlijk was de dienst ontstaan uit noodzaak de eigen groei te ondersteunen. Het bedrijf had een schaalbaar, betrouwbaar en kosteneffectief datacentrum nodig en al die kennis bleek veel beter bruikbaar dan je in eerste instantie zou denken. In 2003 begon Amazon te denken aan een soort van besturingssysteem voor internet dat later uitmondde in een infrastructure-as-a-service.

Inmiddels is Amazon de grootste aanbieder van clouddiensten. Weinig bekend bij het grote publiek, maar des te bekender bij de kleine tech-elite (waartoe u stiekem behoort). Waar maakt u gebruik van AWS-diensten? En als bonusvraag: vindt u Amazon te machtig of gaat het bedrijf slim om met zijn invloed?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-15T09:53:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.