Mozilla schakelt TLS 1.0 en 1.1 in oktober uit

Dit artikel delen:
Firefox

Mozilla zal de ondersteuning voor transport layer security (TLS) 1.0 en 1.1 in een testversie van Firefox uitschakelen in oktober van dit jaar. Volledig terecht ook, aangezien nog maar achtduizend van de miljoen geteste sites dit gebruikt. Al uw websites inmiddels up-to-date?

Nog geen procent van de wekelijks door Mozilla geteste miljoen sites gebruikt het oude transport layer security-protocol nog, maar het zal maar net die ene bedrijfswebsite op uw intranet zijn die het nog wel gebruikt. Upgraden dus.

TLS is ruim twintig jaar oud en alle grote browserbouwers zullen binnen afzienbare tijd stoppen met de ondersteuning van versie 1.0 en 1.1. Upgraden naar 1.2 is wel het minste dat u kunt doen. Of wellicht is te overwegen TLS-versie 1.3 te gaan gebruiken, dat scheelt weer een versienummer en mogelijk stress voor de toekomst.

Zijn al uw sites up-to-date?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-17T09:59:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.