Clear Linux, interessant om te gebruiken?

Intels Clear Linux leek lange tijd een supersnelle Linux-distro waarmee Intel zijn hardwareprestaties kon etaleren. Het besturingssysteem wordt dan ook gebruikt om tegen te benchmarken met andere, niet speciaal op Intel-hardware gerichte Linux-distro's. Dat lijkt te veranderen. Ziet u wat in het gebruik van Clear Linux?

Redenen om Clear Linux te gebruiken, zijn er blijkbaar genoeg, althans zo leek het op de Intel Open Source Technology Summit. Alibaba gebruikt het met als doel het interne Alibaba Cloud OS naartoe te migreren van CentOS 7. Microsoft gaf aan dat een van de opensource-milestones is om Clear Linux naar Azure te brengen en Montavista vertrouwt er ook steeds meer op.

De goede prestaties op Intel-hardware, de snelle updates voor beveiligingsproblemen, goede stabiliteit en het werk dat gedaan wordt voor embedded- en iot-systemen maken dat Clear Linux stiekem steeds meer interesse wekt. Daarnaast is Intel ook begonnen met helpfora voor de distro en een ontwikkelaars-editie.

Wat wil je nog meer? Ziet u wat in het gebruik van Clear Linux boven andere distro's?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-20T12:01:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.