Pssst, nog een IPv4-adresje nodig?

Dit artikel delen:

De wet van vraag en aanbod doet het goed op de ip-adressenmarkt. Alleen de Afrikaanse registrar heeft nog voldoende adressen over met als gevolg een levendige handel. Heeft u weleens een tweedehandsadresje aan moeten schaffen?

In het grootste deel van de wereld zijn de vrije IPv4-adressen al een tijdje uitgeput, waardoor er een levendige tweedehandshandel is. Hoewel IPv6 inmiddels toch de go-to-manier van verbinden zou moeten zijn, wil dat nog lastig, terwijl internet dan pas functioneert ‘zoals internet bedoeld is’, zegt het SIDN. Sommigen schakelen IPv6 zelfs uit omdat in sommige gevallen het lang kan duren voordat naar een IPv4-verbinding gezocht wordt (doe dat niet).

Desalniettemin wordt IPv4 nog steeds veel gebruikt en zijn de adresstacks ook gewild. Vandaar dat er brokers zijn die frauduleuze adressen aanbieden. Er zijn dan ook nog genoeg ‘ongebruikte’ IPv4-adressen die wel geleased zijn, maar niet gebruikt worden, schrijft Heficied.

Al met al moeten zowel kopers als verkopers opletten of ze te maken hebben met betrouwbare partijen. Heeft u weleens een IPv4-adresje moeten scoren op de tweedehandsmarkt?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-28T10:04:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.