Aanstaande Surface draait wellicht Android-apps

Tablets, flaptops of fablets, hoe je het beestje ook wil noemen: de dual-screen-Surface waar Microsoft al maanden in het geheim aan werkt, draait vermoedelijk ook Android-apps. Mooie ontwikkeling naar 'convergence' van applicaties?

Het apparaat waar Microsoft aan werkt, heeft als codenaam Centaurus en kan vermoedelijk Android-apps draaien als onderdeel van Microsofts nieuwe Windows Core OS-systeem of WCOS. Het nieuwe OS moet onder andere een Chromebook-alternatief worden en ook op lichtgewichtsystemen draaien.

Toch zou het ondersteunen van Android-apps wel een bijzondere draai van Microsoft zijn, omdat het bedrijf daarmee ook zijn eigen Universal Windows Platform minder belang toekent. Het zou ook betekenen dat Android-apps zonder Google Play moeten kunnen functioneren, wat betekent dat Microsoft een eigen appstore in het leven moet roepen.

Qua technische specificaties heeft de Centaurus vermoedelijk 10-nm processors van Intel, bezit het misschien ook 5G-verbindingsopties en heeft het apparaat twee schermen en wellicht zelfs een aanzet tot vouwbare schermen.

Wat vindt u van de mogelijkheid dat Microsoft misschien Android-apps gaat ondersteunen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik zou er geen geld op durven inzetten dat dit deze functie wordt uitgebracht, ook al wordt er aan gewerkt en zelfs als er al een aardig werkend prototype zou zijn.

Ten eerste omdat de laatste stap, om het product van 95% goed wekend op te krikken naar 99,9% goed werkend buitensporig veel ontwikkelinspanning kan vergen, veel meer dan om van 0% naar 95% te gaan. Terwijl de laatste 0,1%, om van 99,9 naar 100% te gaan zelfs volledig onhaalbaar kan blijken te zijn.

Ten tweede vanwege de te gebruiken processorarchitectuur. Android systemen gebruiken overwegend ARM. Er zijn In 8086 implementaties, maar die zijn traag met het uitvoeren van ARM code. Omgekeerd geldt hetzelfde; Windows systemen gebruiken overwegend 8086. Er zijn ARM implementaties maar die zijn traag met het uitvoeren van ARM code. Zoals boven aangegeven zou Centaurus Intel-architectuur gebruiken, dus 8086, dus traag bij het uitvoeren van de meeste Android apps.

Een derde reden waarom Microsoft het beter kan laten is ook al boven aangegeven, het ontbreken van toegang tot de Google Play store en ook het ontbreken van standaard Google apps, zoals YouTube, Maps, GMail. Naruurlijk kan Microsoft alternatieven proberen te bieden, maar die zullen nooit dezelfde gebruikerservaring kunnen bieden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-27T10:18:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.