Datacenters, meer in ons land!

Hoe dichter bij de bron, hoe beter en Nederland 'doet' het wat dat betreft goed. Een grote locatie in Hollands Kroon nabij kassencomplexen en uiteraard Eemshaven. In beide locaties wil Google een miljard euro pompen. Waar staan uw datacentra eigenlijk?

In 2020 moeten beide nieuwe locaties, dus die in Hollands Kroon en Eemshaven, operationeel zijn. De belangrijkste reden voor de internetgigant om voor Nederland te kiezen is de uitmuntende infrastructuur om zo het verdere Europese netwerk te bedienen.

Het geld voor Eemshaven komt bovenop het bedrag van vijfhonderd miljoen dat Google vorig jaar al investeerde in het nieuwe datacentrum in Eemshaven. Beide nieuwe centra moeten in 2020 klaar zijn.

Als de bouw van de centra klaar is, zorgt dat voor 475 arbeidsplaatsen. Naast Google zijn er natuurlijk veel meer datacentra in ons land. Waar staan uw datacentra?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eemshaven kan ik nog wel inkomen: +3m NAP, koeling met zeewater en dubbele stroomtoevoer vanuit NL en DE.
Maar Hollands Kroon?

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-01T10:09:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.