Zelfladende auto's grote toekomst?

file

Toyota's demonstratieprius met zonnepanelen kan op een zonnige dag tijdens het parkeren zorgen voor een extra actieradius van 44,5 kilometer. Dat is toch een heel ander verhaal dan bij de eerste Prius die de elektromotor slechts als hulpje bij optrekken had. Zelfladende auto's, grote toekomst?

Niet lang geleden presenteerde spin-offbedrijf Lightyear One van de TU Eindhoven de elektrische gezinsauto die volledig bezaaid is met zonnepanelen. De auto krijgt een extra boost aan kilometers tijdens het rijden tussen de vijftig en zeventig kilometer, maar ja, deze auto heeft dan ook vijf vierkante meter aan zonnepaneel dat over de hele body van de auto verwerkt is.

Het is overigens niet Toyota's eerste Prius met zonnepanelen. Wel is deze nieuwe telg uitgerust met een nieuw type zonnepaneel, namelijk met een efficiëntie van 34 procent. De vorige Prius PHV had panelen met een efficiëntie van 22,5 procent. 

Hoe zien volgens u de nieuwe generaties elektrische of hybride auto's eruit met zonnepanelen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-09T10:05:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.