Windows 7, nog maar 6 maanden

Al tien jaar oud is Windows 7, u weet wel, de opvolger van Vista, en over zes maanden, op 14 januari 2020, is de liefde over. Hoe zit u met alle upgradetrajecten? Al lang afgerond of draaien nog ergens wat Windows 7-machines?

Upgraden naar Windows 10 kan, maar ook kiezen voor een totaal ander besturingssysteem. Toch zullen plekken waar nog een Windows 7-machine draait, juist vaak de plaatsen zijn waar een upgrade naar Windows 10 of iets anders niet zo makkelijk is. De 'gratis' upgrade van 7 naar 10 bestaat inmiddels al lang niet meer en het lijkt daarom ook dat mensen heel specifiek bij Windows 7 blijven om andere redenen.

Het marktaandeel van het tien jaar oude besturingssysteem hangt nog ergens rond de 35 procent, slechts tien procent onder het marktaandeel van Windows 10!

We zijn benieuwd hoe het met uw upgradepad zit en wat u gaat doen met de Windows 7-machines in uw beheer. Naar Windows 10, afdanken, naar een ander besturingssysteem (macOS, Linux, Chrome?) of gewoon lekker doordraaien op Windows 7?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben helemaal niet blij met de EOL van Windows 7. Als je kijkt naar de updates van Windows 7, dan waren er nagenoeg geen issues. Kijk ik naar Windows 10, dan komt elke update toch met een verrassing in negatieve zin.

Voor de veiligheid zal in januari zeker alles hier draaien op Linux of Windows 10, al had ik liever Windows 7 nog jaren veilig willen gebruiken.

Na Windows 3.x, 95 / 98 en XP was Windows 7 in mijn ogen de beste. Over alles daartussen en daarna heb ik toch echt alleen maar negatieve opmerkingen.

Windows 7 is gewoon geweldig. Ik ben een zogeheten poweruser. Ik verander bijna elke instelling om het technisch en visueel naar mn zin te krijgen. 7 heeft duidelijke, overzichtelijke en eenduidige menustructuren. Windows 10 niet. 10 heeft zelfs een mengelmoes van oude en nieuwe menustructuren en dat wordt hoe langer hoe onduidelijker, en met name de nieuwe typische Windows 10 menu's vind ik niks en kan ik bijna nergens meer de instellingen veranderen die ik wil omdat ze niet meer weergegeven worden. Ook het uiterlijk van 10 vind ik kwalijk. Ik gebruik niet voor niks ClassicShell. De manier waarop 10 het heel moeilijk maakt om 3rd party software als standaard in te stellen is ook een doorn in het oog. En zo kan ik nog wel ff doorgaan. Ik blijf bij mn vaste pc gewoon bij 7, ook als de ondersteuning afloopt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-16T08:13:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.