FaceApp zorgt voor ophef, hypocriet?

Dit artikel delen:

Een Russisch bedrijf dat een app op de markt brengt waarmee je je gezicht ouder kunt laten lijken, zorgt voor ophef. Wat vindt u van de ophef, hypocriet om ‘Rusland’ maar weer de schuld te geven of een terechte waarschuwing?

Een smartphoneapp die je er met een druk op de knop zestig jaar ouder uit laat zien. Prachtig toch? En grappig. Even jezelf, je broer/zus/vader/moeder/opa/oma/tante/oom/vriend/vriendin er doorheen halen. Maar de app verzamelt nogal wat data, zoals veel apps doen. Het probleem zit hem volgens critici in het feit dat het een Russisch bedrijf is dat zich niet hoeft te houden aan Europese privacyregels.

Het grootste euvel zit in het feit dat er meerdere beschuldigingen zijn aan het adres van Rusland om via sociale media hacks uit te voeren, en wat is er nou makkelijker dan iedereen een app te laten installeren die keurig een mooie basissurveillance uit kan voeren door alle foto’s te bewaren, je imei nummer op te slaan en ook nog andere zaken, zoals locatiegegevens, logbestanden, appgebruik en cookies.

Of het nou een terechte waarschuwing is aan het adres van Rusland, daar valt over te twisten. Zou het mensen bewuster maken van hoe makkelijk apps je informatie kunnen misbruiken, met andere woorden: is de waarschuwing terecht aan het adres van Rusland of is het hypocriet?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Russisch of niet, dat maakt niet uit.

Facebook en Google, Amerikaans, slaan ook veel meer gegevens op dan nodig is, en zelfs meer dan wettelijk mag. En dat zijn alleen de gegevens waarvan we weten dat ze die opslaan.

FaceApp mag van mij op de zwarte lijst, en doe daar ook alle zaklampen en klokken bij die toegang tot jouw gps en contacten willen hebben.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-17T09:35:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.