Overheidsproject stop; oorzaak en gevolg?

Dit artikel delen:
Rijksoverheid.nl

Met de ronkende kop 'Minister verscheurt Deloitte-contract' kun je veel reacties verwachten. In feite staat er: 'Minister ontbindt eenzijdig het contract' en ze informeert de kamer later verder. Vaak horen we niet dat de overheid ict-contracten ontbindt, hoe gaat het volgens u nu met overheids-ict-contracten?

Als een contract van zeven miljoen euro eenzijdig ontbonden wordt en als dat praktisch landelijk nieuws wordt, dan is het of komkommertijd of zijn we collectief van mening dat ict-overheidsprojecten in de regel slecht gemanaged worden. Moeten we staan juichen nu dit gebeurd is, of ziet u langzaam de problematiek bij de overheid verminderen sinds de invoering van de Tijdelijke Commissie ICT uit 2012 die overgegaan is in het, ook tijdelijke, Bureau ICT Toetsing (BIT)?

Dat het BIT in ieder geval functioneert en ook daadwerkelijk op de juiste plek invloed uitoefent - tussen 2016 en het derde kwartaal in 2018 voerde het 34 toetsingen uit van projecten boven de vijf miljoen euro waarvan alle aanbevelingen uit de toetsingen tenminste deels of geheel zijn overgenomen - komt hiermee een keer in het nieuws.

Enkele Computable-leden reageren onder het artikel van dinsdag met onder andere de vraag wat het antwoord zou zijn van het projectteam van Deloitte (die vraag is wel gesteld aan het concern door de Computable-redactie, maar daar is geen antwoord op gekomen in verband met niet reageren op cliëntaangelegenheden). We weten nu niet of de overheid bij zijn aanvraag bleef, of kwamen er constant eisen bij? We weten het op dit moment niet.

Hoe denkt u dat het heden ten dage zit met overheids-ict-contracten en welke kant gaat dit volgens u op?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zoals ik bij het artikel ook vermeld heb:

Het lijkt me eenvoudigweg niet meer te verklaren dat deze IT faalkunsten alleen op "konto" van de juridisch dichtgetimmerde aanbestedingspraktijken komen! Ik ben juridisch niet voldoende onderlegd, maar ergens gaan dit soort projecten toch een keer op broddelwerk lijken.... zeker wanneer men niets te horen krijgt als geïnteresseerde over wat er daadwerkelijk werkend is opgeleverd! Wanneer er onder aanbesteding 2 jaar aan software ontwikkeling is uitgevoerd en er 4,5 miljoen EURO is overgemaakt, dan lijkt het me stug dat er niks werkend is opgeleverd!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-07T10:06:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.