Wordt de blauwe e weer de belangrijkste browser?

Dit artikel delen:
Internet Explorer

Heel af en toe zie je het nog bij belwinkels met afbladderende verf: de e van Internet Explorer, maar verder lijkt het bekende beeldmerk voor velen inmiddels vervangen door een rood/geel/groen/blauw cirkeltje of een oranje vos. Maar de bèta van Edge met Chromium-engine is inmiddels uit. Heeft Edge nu toch weer voordelen?

Met Edge als bèta betekent dit dat het niet lang meer duurt of ook Microsoft laat zijn eigen engine achter in de vaart der volkeren. Met Edge Chromium investeert Microsoft weer meer in open source door mee te werken aan het Chromium-project. Edge is beschikbaar voor Windows 7 tot en met 10. en voor macOS. Linux wordt (nog) niet ondersteund, al is Chromium van nature uitermate geschikt voor de pinguin. 

Zaken die aanwezig zijn in de bèta: donkere modus, mogelijkheden tot het aanpassen van het uiterlijk en er kunnen allerhande extensies geïnstalleerd worden van alle op Chromium-gebaseerde browsers. En extensies uit de Microsoft-store natuurlijk. 

Was dit een goede zet van Microsoft om ook mee te gaan met de Chromium-gebaseerde browsers (dat zelf weer op Webkit gebaseerd is), of wordt de concurrentie zo wel erg mager met alleen Firefox nog als krachtig tegengeluid via de Mozilla-foundation?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-22T07:59:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.