Al uw iPhone 5 geüpdatet?

Dit artikel delen:

Apple pusht full-screen meldingen naar gebruikers met een niet geüpdate iPhone 5 om aan te geven dat ze écht moeten updaten omdat ze anders geen internet meer kunnen gebruiken. Erg fijn dat Apple zolang updates blijft sturen, heeft u hem al geüpdatet? (en wat doet u met ongepatchte Android-telefoons?)

Voor Android-gebruikers met een iets oudere telefoon is de kans heel klein dat ze in de afgelopen paar jaar een systeemupdate hebben ontvangen. Dat kan problematisch zijn, want bepaalde bugs kunnen makkelijk misbruikt worden door malafide app-bouwers of snuffelende overheden, spiekende diefjes en ander gespuis. Apple heeft het hier een stuk makkelijker mee: ze controleren het hele ecosysteem van de telefoons.

Waar gaat deze update naar versie 10.3.4 om (of iOS 9.3.6 voor iPhone 4s en enkele iPads)? Een gps-bug. De bug zorgt voor het resetten van het weeknummer, waardoor bepaalde apps van slag kunnen raken. De bug zit niet in apparaten die alleen met Wi-Fi verbinden met internet. Als u niet update, dan werkt uw telefoon of iPad niet meer na 3 november 2019, althans, internet niet. 

Hoe gaat u om met niet geüpdate apparaten (en hoe denkt u over het gebruik van oudere Android-apparaten, moeten we ons daar extra zorgen om maken, of valt het wel mee als je maar geen spul gebruikt buiten de officiële appstore?)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Weinig reacties! Misschien komt dat wel omdat deze telefoon ruim 7 jaar geleden uit is gekomen, en al 5 jaar niet meer verkocht wordt. Dus zoveel zullen er niet meer in gebruik zijn. Toch netjes dat-ie nog een update krijgt!

Ik vermoed dat de iPhone 5c, de beperkte plastic versie van de 5 die een jaar later uitkwam, ook een update moet krijgen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-29T08:05:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.