Technologiemanagement een drama?

codering

In het rapport 'De staat van het MKB, Investeren in groeivermogen' van de Rabobank staat dat managers zichzelf vaak overschatten, bijvoorbeeld met technologie. Dit komt onder andere doordat veel bedrijven geen idee hebben hoe hun 'managementpraktijken' ervoor staan. Hoe is het met uw (managers') zelfoverschatting?

Het belang van de manager is groot voor het mkb, staat in het rapport. een bedrijf dat zijn management, en dus de zaken, beter voor elkaar heeft, kan beter omgaan met de laatste technologische ontwikkelingen, maar aangezien de meeste bedrijven er geen idee van hebben hoe het er met hun management voorstaat, is het misschien meer geluk dan wijsheid. 

In een column op RTLZ stellen Jesse Groenewegen en Sjoerd Hardeman zelfs dat een kwart van de Nederlandse bedrijven slechter gemanaged wordt dan het gemiddelde Indiase bedrijf. Vrijwel iedere voor het rapport geïnterviewde manager vindt dat z'n bedrijf een beoordeling van den 6, 7, of 8 krijgt, zonder dat er verder objectieve inschattingen aanhangen. Zelfscore heeft in ieder geval weinig met omzet of winst te maken. 

Managers in de randstad vinden zichzelf over het algemeen een tikje beter dan zij in het zuiden des lands, maar goed, enige arrogantie is in het randstedelijke dan ook wel nodig. 

Hoe staat het met uw managers of eigen managementzelfoverschatting?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-18T08:29:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.