Voldoende focus op ai en datawetenschap?

Komend jaar komt de Technische Universiteit Eindhoven met twee nieuwe mastersprogramma's rond kunstmatige intelligentie en data science (DS&AI) en 'Artificial Intelligence for Engineering Systems' of AI&ES. Wat moet minstens in die programma's zitten volgens u?

De focus van het AI&ES-programma van de TU/e ligt vooral op toegepaste kunstmatige intelligentie, terwijl het DS&AI-programma vooral naar fundamentele wetenschap kijkt. Daarmee is de TU/e, althans volgens de universiteit zelf, de eerste die datawetenschappen en kunstmatige intelligentie combineert. 

Het DS&AI-programma moet juist studenten trainen die in de toekomst betrouwbare systemen kunnen bouwen met in het achterhoofd de mens die de systemen moet gebruiken. De richting moet onder andere fundamentele zaken onderwijzen als kunstmatige intelligentie, datavisualisatie, ethiek, algoritmes, data-mining en -management en machine learning. 

Wat mag volgens u niet ontbreken aan programma's die zich bezighouden met kunstmatige intelligentie en aanverwante zaken?
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-24T08:20:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.