Labelprinterapplicatie voor macOS en Linux

Nog een Dymo- of Zebra-labelprinter uit een ver verleden? Niet weggooien, u kunt gewoon de laatste labels opmaken met LPrint. Dan moet u wel over macOS of Linux beschikken, dat dan weer wel. Welke oude hardware verdient volgens u nog nieuwe drivers?

Cups-printsysteem-lead-developer Michael Sweet heeft Apple verlaten, meer dan tien jaar nadat Cups door Apple was ingelijfd. Hij wilde een nieuwe start, sommigen wijten het aan het veranderen van de gpl-licentie van Cups naar Apache, maar LPrint heeft ook een Apache-licentie, dus dat zal het niet zijn. Nee, soms wil je gewoon eens wat anders.

Samen met zijn vrouw ontwikkelt hij nu het LPrint-systeem, een software-labelprintpakket voor Linux en macOS. Het is een print-spooler specifiek voor labelprinters en volgens de aankondiging op zijn blog moeten alle Dymo- en Zebra ZPL-labelprinters het doen. We zijn benieuwd. Mocht ie nog in de kast verstoffen omdat ie na Windows 95 niet meer werkte, misschien doet ie het nu toch weer op uw Macbookje of Linuxbakje. 

'Wie wat bewaard heeft wat'  zullen we maar zeggen. Waar zou u nog graag eens werkende drivers voor willen zien op uw flitsende moderne besturingssystemen?


--

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een setje cartridges is tegenwoordig duurder dan de printer waar ze in gaan. En nee, dat is helaas geen grapje of overdrijving. Moderne printers gaan maar een paar jaar (voor de gemiddelde consument: een paar setjes cartridges) mee.

"Vroeger" waren printers duur, ze gingen dan ook jaren mee, en inkt was goedkoop. Deze printers zouden dan ook op alle computers moeten werken, en niet alleen op van Unix afgeleide systemen (macOS, Linux) die CUPS ondersteunen.

Het zou fabrikanten sieren als ze weer duurzaam zouden produceren ipv voor de wegwerpmaatschappij. We zouden ons anno 2020 toch wel eens mogen realiseren dat we niet onbeperkt grondstoffen hebben!

Even vergeten, een centronics-poort zit niet op nieuwe PC's, dan heb je een adapter nodig.

Win10 heeft me verrast toen ik een draagbare oude Canon bubblejet aansloot, er werd keurig een werkende driver geinstalleerd, die heeft wel USB.

Jan,
Bij IPP heb je geen poorten nodig, discussie gaat nergens over of het zouden de mogelijkheden van IoT moeten zijn want een USB oplossing in productieomgevingen is niet erg duurzaam. In plaats van een adapter zou ik gaan voor een gateway want het printen van labels met machine leesbare code lijkt me namelijk niet iets voor de consument en de optische lezers in het proces zijn duurder dan de printer.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-28T07:50:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.