Vliegt Afas uit de bocht met nieuwe kantoor?

Dit artikel delen:

Softwarebedrijf Afas uit Leusden beschikt over een nieuw hoofdkantoor dat 5 november geopend is door koningin Maxima. Ongeveer twintig procent van het gebouw is ingericht met werkplekken. De overige tachtig procent moet zorgen voor werkgeluk en inspiratie.

Medewerkers, klanten en gasten beschikken over een theater met achthonderd zitplaatsen, een sporthal met klimwand, trampoline en multi-functionele vloer, een fitnesscentrum, wandelpark, helicopter-platform, tv- en podcaststudio’s, bedrijfsrestaurant met vleugelpiano, energie-opwekkende dansvloer, meerdere congreszalen, slotgracht met fonteinen, tennis- en jeu de boules-banen, tafeltennistafels en meerdere luxe koffiebars.

In een spectaculaire drone-video (onderaan artikel) laat Afas het nieuwe 'clubhuis' zien. Wat vindt u, slaat de softwareleverancier een beetje door, of zou u hier graag willen werken en neemt u niet langer genoegen met een inspiratieloze kantoortuin? En hoe straalt deze ongekende luxe volgens u af op klanten?

Is dit het voorbeeld van hoe iedere werkgever zou moeten omgaan met zijn medewerkers? Of is het, om een gezonde balans tussen werk en privé te houden, juist prettig om vertier te zoeken buiten de bedrijfslocatie?   

Wat vind u van het nieuwe kantoor van Afas? Welk gevoel blijft hangen na een dronevlucht door het imposante hoofdkantoor van de softwareleverancier uit Leusden?

We kijken uit naar uw reactie.

Spectaculaire dronevlucht door Afas-pand

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De eerste reactie is dat de klant betaalt voor deze exorbitante luxe. De oplossingen van Afas kunnen dus ook wat goedkoper gemaakt worden.

Zeker als klant betaal je dit, maar als dit leidt tot betere producten maakt dat wat mij betreft niet zoveel uit. Een andere is dat goed werkende voorzieningen zeker bijdragen aan een betere productiviteit, maar een bedrijf staat of valt met de bedrijfscultuur. Deze wordt niet bepaald door de 'hardware'. Maar het ziet er geweldig uit en zou mij het werkplezier zeker verhogen wanneer we uit de homelockdown verlost zijn.

Waanzinnig dit. Kantoor van de toekomst. Afas is een bedrijf met visie en dit Kantoor getuigt van visie.
Vraag me af hoe je dit managerial aanpakt. Maar ook daar zal goed over nagedacht zijn.
Dit kantoor is niet alleen een great Place to work, maar ook a great Place to visit. Dus klanten en partners zullen graag langskomen bij Afas en thuiswedstrijden win je vaker dan uitwedstrijden. Gefeliciteerd Afas, jullie zijn een goed voorbeeld van hoe het kan en uiteindelijk hoe het moet.

Veel open ruimtes met werkplekken helaas nog is mijn indruk. Bij elkaar zitten kan helpen voor samenwerking, maar meer dan vijf tot tien mensen in een ruimte plaatsten leidt alleen tot meer afleiding. Of zorgt ervoor dat mensen zich met noise-cancelling headsets gaan afsluiten om iets gedaan te krijgen - waardoor er nog minder samenwerking is.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-08T15:09:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.