Kosten 'downtime' lopen op door geïntegreerde software

Dit artikel delen:

Geïntegreerde pakketten zorgen voor een onverwachte groei in de kosten van downtime, aldus marktonderzoeksbureau Hurwitz Group. De Hurwitz Group, die enkel in de Verenigde Staten actief is, deed bij zijn klanten een rondvraag naar de gemiddelde kosten per minuut downtime voor elke toepassing.

De duurste toepassing in termen van downtime bleek fabricage- en supply-chain-managementsoftware (scm) te betreffen. Bijna één op vijf ondervraagde bedrijven zei dat de kosten varieerden tussen de 20.000 tot 100.000 dollar per minuut. 14 Procent kwam tot minstens 50.000 dollar per minuut. Op de tweede plaats kwamen de point of sales-applicaties. Die topten af op 10.000 tot 50.000 dollar per minuut downtime voor niet minder dan 14 procent van de ondervraagden. Met betrekking tot elektronische commercie stelde de Hurwitz Group vast dat slechts één op tien bedrijven de downtime-kost schat op 10.000 dollar. De overige bedrijven schijnen
weinig schade te ondervinden als hun systeem uitvalt.

Erp boosdoener

In het verleden gaven de ondervraagde bedrijven nooit hogere bedragen op voor downtime dan 50.000 dollar, ook niet voor fabricage- of scm-applicaties. Dat de geschatte kosten nu het dubbele bedraagt voor 20 procent van de ondervraagden schrijft de analist toe aan de enorme toename van het aantal in gebruik genomen erp-pakketten voor die toepassingen.
Hurwitz adviseert bedrijven die dergelijke pakketten willen implementeren dan ook een strategisch plan op te stellen met de behoeften op het vlak van beschikbaarheid. Dit is volgens de analist de enige manier om de échte rentabiliteit van erp-pakketten goed te kunnen inschatten.
Gegeven de hogere productiviteit in Europese landen, valt te vrezen dat de schattingen hier hoger zullen liggen. Geen van de bekende analisten die ook in Europa actief zijn, blijkt hierover echter cijfermateriaal te hebben gepubliceerd.  EV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-18T00:00:00.000Z Erik Vlietinck