Geac start ontwikkelen verticale oplossingen

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Geac is in Nederland begonnen met het parametriseren van zijn financiële client/server-softwarepakket Smart Stream voor een aantal verticale markten.

In principe is de software algemeen toepasbaar. In januari volgend jaar bijt Smart Stream voor de overheid de spits af. Verder werkt het bedrijf aan 'voorgekookte' versies voor banken, verzekeraars, gezondheidszorg en zakelijke dienstverleners. "De tijdsduur voor implementatie van de software, die nu tussen de drie en zes maanden in beslag neemt, kan daardoor verder worden teruggebracht", zegt Michel Wesseling, directeur Benelux van Geac.
Geac, dat groot is geworden met de ontwikkeling en verkoop van bibliotheek-systemen, kreeg vorig jaar de pakketten Smart Stream en Enterprise Server (financiële software voor mainframes) in handen na acquisitie van Dun & Bradstreet Software. Afgelopen jaar heeft Geac, als gevolg van de overname niet sterk gedraaid. Komend jaar wil Wesseling met Smart Stream een omzetgroei van meer dan 50 procent realiseren. Hij positioneert het pakket in de hoek waar ook Oracle, Sap en Baan zich met hun financiële software bewegen.

Geen voorwaarde

"Reengineering is bij implementatie geen voorwaarde. De organisatie hoeft niet aangepast te worden aan de software", aldus Wesseling. De financiële software van Geac is gebaseerd op werkstromen en kan gekoppeld worden aan andere bedrijfssoftware. Om het product te laten communiceren met andere applicaties heeft Geac de architectuur Vision 360 ontwikkeld: een definitie van objecten die gegevens uit verschillende informatiebronnen kan halen. Smart Stream is pas sinds 1990 op de markt en is nog redelijk jong en op moderne objectgeoriënteerde technologie gebaseerd. Versie 5.0 draait op database van Microsoft of Sybase. Database-onafhankelijkheid biedt het pakket vanaf de versie 6.0, zo meldt Wesseling. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-12T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.