Puzzel Centric bijna compleet

België geldt als testcase voor buitenlandse expansie

Dit artikel delen:

Centric heeft SAP-specialist TDS in Den Bosch overgenomen. Bestuursvoorzitter Gerard Sanderink wil nog een paar overnames plegen om het producten- en dienstenaanbod in Nederland te vervolmaken. Daarna lonkt het buitenland.

  
Hoofdkantoor van TDS Informationstechnologie in Neckarsulm. De Duitse SAP-expert wil zich concentreren op de Duitstalige markt en achtte verdere investeringen in de uitbouw van de Nederlandse activiteiten niet rendabel.
Centric (omzet: 235 miljoen euro, 2500 medewerkers) heeft zijn overnamebeleid de afgelopen twee jaar geïntensiveerd (zie kader). De automatiseerder wil in een aantal sectoren - overheid, financiën, detailhandel, bouw, transport & logistiek en zorg - zowel met applicaties als ondersteunende diensten een vooraanstaande rol spelen en vult in gestaag tempo de witte gaten op. Een van de doelstellingen is het opbouwen van een groep SAP-specialisten. "Die hebben we nodig om in een aantal branches SAP-projecten te kunnen uitvoeren met advisering en hosting", zegt bestuursvoorzitter Gerard Sanderink. "Ik wil naar een club van ruim honderd SAP-experts. Op dit moment zitten we op de helft." Centric maakte vorige week bekend de onderdelen TDS International en TDS Nederland van de Duitse SAP-partner TDS te hebben ingelijfd. Bij het kantoor in Den Bosch werken veertig medewerkers met een gezamenlijke omzet
Overnames:
2004
 • TDS (SAP)
 • Gecotec (Belgisch, distributie)
 • Twice Retail (modebranche)
 • deel failliet ABG (overheid)
 • Plus Software (transport)
 • BK Vision (modebranche)
 • NRS (supermarkten)
2003
 • Fintrans (verzekeringen)
 • Locus WMS (logistiek)
 • Ccix (AS/400)
 • IMG (SAP)
 • Bestmate (AS400)
van 7,8 miljoen euro. Sanderink mikt op nog één SAP-gerelateerde overname. Hij kijkt daarbij naar kleine, betaalbare partijen. Met de aankoop van middelgrote, beursgenoteerde bedrijven als Magnus of Ctac zou hij weliswaar in één klap klaar zijn, maar Sanderink begint er liever niet aan. "Beursovernames zijn moeizame trajecten en kosten veel energie."
Binnen de detailhandel zoekt Sanderink nog naar versterking voor de winkelautomatisering ("al kunnen we daar ook autonoom groeien"). Voor de financiële dienstverlening verwacht hij nog een paar acquisities te plegen, gericht op volumegroei en een breder applicatieaanbod. Centric biedt hier naast it-beheer toepassingen aan voor pensioenen en schadeverzekeringen. De automatiseerder wil bovendien middels aankopen een plek binnen het zorgsegment verwerven.
Als alle Nederlandse puzzelstukjes op zijn plaats liggen, voorziet de Centric-topman een verdere uitbreiding naar het buitenland. De ict-dienstverlener is reeds actief in België. "Dat land geldt als testcase. Gaat het daar goed, dan zullen we over een paar jaar internationaal expanderen."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-10T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.