SSA blijft dieprode cijfers noteren

Dit artikel delen:

System Software Associates (SSA) heeft in het vierde kwartaal wederom een fors verlies geleden. De Amerikaanse leverancier van erp-software verloor in de vierde periode van dit jaar 9,8 miljoen dollar.

De omzet daalde in vergelijking met een jaar geleden maar liefst 41,2 procent tot 66,2 miljoen dollar. De beroerde resultaten zorgen voor het achtste opeenvolgende verliesgevende kwartaal voor deze softwareleverancier. Als hoofdoorzaak wijst het bedrijf naar het millenniumprobleem en het daarmee samenhangende uitstel van orders. Daarnaast moest het bedrijf in het derde kwartaal reorganisatielasten boeken als gevolg van het schrappen van 440 banen, zon 20 procent van het personeelsbestand.
Over het hele jaar genomen, komt het verlies neer op 89,5 miljoen dollar, vergeleken met 129,2 miljoen dollar in de min over vorig jaar. Het verlies op jaarbasis is dus kleiner geworden, maar hetzelfde geldt voor de omzet: die zakte met 25 procent van 421 miljoen naar 315,7 miljoen dollar.   JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker