IBM's DB2 krijgt bij SAP voorkeur boven Oracle

Dit artikel delen:

SAP wil het databankbeheersysteem DB2 van IBM meer gaan inzetten bij hun erp-software. Het breidt de samenwerking met IBM daartoe wereldwijd uit. Het databanksysteem verkrijgt daarmee bij de Duitse softwareproducent officieel de voorkeur boven Oracle.

DB moet SAP-gebruikers meer keuzevrijheid geven voor een platform. Uiteindelijk wil SAP klanten overhalen om Oracle's databank te vervangen door die van IBM. Oracle is immers een aartsrivaal van de Duitse firma op het gebied van erp. Tot nu toe draait het merendeel van de SAP R/3-gebruikers die bedrijfsprogrammatuur in combinatie met de Oracle-databank. Volgens Jeremy Burton, vice-president van Oracle's Internet-platformmarketing, gebruikt maar liefst 75 procent van de zestienduizend SAP-klanten de databank van zijn bedrijf. IBM kan maar 10 procent van de SAP-gebruikers tot klant rekenen. Oracle noemt de aankondiging 'marketing dikdoenerij'. SAP en IBM hebben deze samenwerking al eerder bekendgemaakt, aldus een officiële reactie op het nieuws.

Buitensluiten

"SAP vindt dat wij hun klanten te dicht benaderen. Deze samenwerking is dus eigenlijk een poging om ons buiten te sluiten", aldus Burton. "Maar wij volgen een omringende strategie. We willen SAP's relaties met zijn klanten in handen hebben middels onze crm-software (customer relationship management). Daarbij willen we hun relaties met toeleveranciers bezitten via onze aankoopsoftware (Oracle Internet Procurement)."
SAP en IBM weerspreken deze harde woorden van de Oracle-topman. DB2 zou een betere keuze zijn omdat het simpelweg op meer platformen beschikbaar is. "DB2 is dus de platform-onafhankelijke oplossing voor SAP. Dit is de enige databank die alle platformen ondersteunt die wij ook ondersteunen", zegt Stefan Rossius, directeur van SAP's IBM-competence centre in Duitsland.
IBM gaat dan ook een gespecialiseerd verkoopteam opzetten voor de combinatie van SAP's erp-software en Mysap.com-portaal en het eigen DB2. Daarnaast maakt de Duitse software-ontwikkelaar bekend dat het DB2 zal inzetten voor zijn interne ontwikkel- en productiesystemen.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-17T00:00:00.000Z Jasper Bakker