JD Edwards kijkt terug op moeizaam boekjaar

Dit artikel delen:

JD Edwards heeft het gebroken boekjaar 1999 afgesloten met een omzet van 944,2 miljoen dollar.

Dat is een minieme stijging van 1,1 procent in vergelijking met een jaar geleden (omzet: 934 miljoen). De erp-leverancier leed in het op 31 oktober beëindigde boekjaar een verlies van 7,9 miljoen dollar. Inclusief overnamelasten komt het verlies uit op 39,2 miljoen dollar. Vorig jaar boekte JD Edwards nog een winst van 74,5 miljoen dollar.
Het bedrijf kampte dit jaar net als de collega erp-leveranciers met een teruglopende vraag. Veel klanten stelden beslissingen over nieuwe aankopen uit tot na de millenniumwisseling. Daarnaast heeft JD Edwards veel geïnvesteerd in een breder aanbod van zijn producten- en dienstenaanbod. Het kocht The Premisys Corp (verkoopsoftware) en Numetrix (software voor supply chain management). Verder ging het bedrijf ondermeer samenwerkingsverbanden aan met Siebel (customer relationship management) en Ariba (elektronische handel).
JD Edwards riep eerder dit jaar dat het in tegenstelling tot de concurrentie nog voldoende ruimte zag in de bovenkant van de erp-markt, bijvoorbeeld het vervangen van standaardsoftware in de financiële wereld door samengestelde software, opgebouwd uit standaardcomponenten. Het is er dit jaar gezien de minimale omzetgroei echter niet uitgekomen. Wel bieden de prestaties in het slotkwartaal hoop voor betere resultaten in het komende boekjaar. Er werd in vergelijking met voorgaande perioden weer winst (3,8 miljoen dollar) geboekt. Het zag de opbrengsten uit de verkoop van softwarelicenties met 35 procent stijgen ten opzichte van het derde kwartaal. Vooral de afzet van e-handelapplicaties liep goed. In totaal verdiende het bedrijf 257,6 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van boekjaar 1998 lag de omzet desondanks wel hoger, namelijk 307,1 miljoen dollar.   RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-12-10T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.