Peoplesoft stopt R&D in apart bedrijf

Dit artikel delen:

Peoplesoft gaat de kosten van toekomstige R&D-activiteiten onderbrengen in een aparte organisatie: Momentum Business Applications (MBA).

De erp-leverancier neemt deze stap, ingegeven door de lage waardering van zijn aandelen. De creatie van MBA is een ingewikkelde organisatorische en fiscale reorganisatie en is bedoeld om toekomstige omzet veilig te stellen. Peoplesoft verklaarde dat productontwikkeling voor groeimarkten als elektronische handel, analyse software en verticale oplossingen in MBA terechtkomen.
In essentie laat Peoplesoft de speculatieve, maar in potentie lucratieve, productontwikkelingen over aan MBA. Indien blijkt dat deze positief verlopen, koopt Peoplesoft de resulterende producten terug. Ondertussen worden de reguliere bedrijfsresultaten van Peoplesoft niet beïnvloedt door grote en riskante R&D-investeringen. MBA krijgt 300 miljoen dollar als startkapitaal mee van Peoplesoft, ongeveer de helft van de oorlogskas.

Aanvankelijk succes

De aanpak wordt door de Amerikaanse vakpers als briljant omschreven, maar doet denken aan het web van organisaties dat Baan rond zijn beursgenoteerde onderneming bouwde. Aanvankelijk bleek dit een groot succes, maar in perioden van tegenwind is de constructie funest. De ervaringen van Baan laten zien dat beleggers en aandeelhouders het niet waarderen als het zicht op de werkelijke financiele prestaties van een bedrijf onduidelijk is.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-20T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.