Gartner gematigd positief over Baan

Dit artikel delen:

De Gartner Group gelooft dat Baan er weer boven op zal komen, zij het niet zonder kleerscheuren. De Nederlandse software-leverancier is gedwongen de ambities bij te stellen, terwijl ook op een minder groot deel van de markt zal worden geopereerd.

Het trio analisten dat Baan onder de loep heeft genomen, is gematigd positief. Baan heeft zich met een agressieve benadering een plaats verworven onder de vijf grootste aanbieders van bedrijfsbrede software. De onderneming beseft volgens Gartner terecht dat zonder een beleid van 'groei, groei en nog eens groei' de top nooit zou kunnen worden gehaald.
Aan dat tempo is voorlopig een eind gekomen. De cijfers over het derde kwartaal betekenen een behoorlijke domper. De terugslag is echter niet fataal, zo meldt Gartner. Het zal echter wel enige tijd duren voor de markt zich herstelt.
Baan moet zich concentreren op de sterke punten. Hoewel het bedrijf volhoudt dat de sanering geen gevolgen zal hebben voor onderzoek en ontwikkeling, denkt Gartner dat veel plannen anders zullen worden ingevuld. De voortvarendheid waarmee nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd en de vergaande integratie, vereisen toenemende R&D-uitgaven. Deze zullen slechts mondjesmaat kunnen groeien en dat zal voor de gebruikers te merken zijn.
Volgens Gartner blijft Baan een interessante aanbieder. Als de onderneming zich maar richt op haar traditioneel sterke markten .  CORR.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-11-13T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.