IDC voorziet flinke groei van software-omzet

Dit artikel delen:

De wereldwijde software-omzet groeit tot 2008 jaarlijks met 6,9 procent. Dat voorziet onderzoeksbureau IDC. Volgens de marktonderzoeker steeg de omzet uit software over 2003 wereldwijd met 5,1 procent tot 178 miljard dollar. Eind 2004 moet dit doorgroeien tot 189 miljard.

Meer dan eenderde van de omzet uit 2003 was afkomstig van de vijf grote software-leveranciers: Microsoft, IBM, Oracle, SAP en Computer Associates.
IDC benadrukt in het rapport 'Worldwide Software 2004-2008 Forecast Summary' dat de dubbele groeicijfers zoals die aan het eind van de vorige eeuw te zien waren, in de nabije toekomst niet terugkomen. "Kwesties als complexiteit, beveiliging en softwarekwaliteit, alsmede de ontelbare veranderende macro-economische factoren zijn continue uitdagingen voor de groei van deze industrie", zegt IDC-analist Anthony Picardi.

Linux

Noord-Amerika blijft de komende vijf jaar de grootste afzetmarkt voor software. Dit werelddeelwas over 2003 goed voor iets meer dan de helft van de wereldwijde softwareverkopen. De Aziatische en Centraal-Europese markten hebben het meeste groeipotentieel, maar lopen ook voorop op gebieden als piraterij, prijsdumping en politieke onzekerheid.
IDC verwacht dat ook de Linux besturingsomgeving snel blijft groeien, waardoor open source van de huidige zevende plaats zal opklimmen naar een vierde plek tegen 2008 als het gaat om het meest populaire platform voor software.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-12T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.