SAP en HP lanceren asp voor mkb

Software-abonnementen voor vertikale markten

Dit artikel delen:

SAP en Hewlett-Packard zijn in de Verenigde Staten een samenwerking gestart op het gebied van beheerde softwarediensten voor het midden- en kleinbedrijf. Hierdoor krijgen de mkb-ondernemingen toegang tot erp-applicaties van SAP voor een maandelijks bedrag van 325 dollar.

Volgens SAP geeft het abonnementsmodel mkb'ers één aanspreekpunt waar hun it beheerd wordt voor een vast bedrag per maand. Het gebruik van erp-applicaties geeft ondernemingen een competitief voordeel, maar kleine bedrijven twijfelen vaak over de aanschaf van dergelijke programmatuur vanwege de complexiteit en de kosten. "Middelgrote bedrijven hebben vaak geen kennis en kunde in huis om een beheeroplossing te implementeren", zegt IDC-analiste Amy Konary. Met de gemeenschappelijke dienst van SAP en HP hebben ondernemingen via een webbrowser toegang tot de applicaties die in HP's datacentrum in Palo Alto, Californië, draaien.

Verticale markten

Onder de samenwerking brengt HP de it-infrastructuur in, waaronder dus het datacentrum. Ook zorgen zij voor beheer, opslag, beveiliging en beheerde webapplicatie-toegang. SAP brengt zijn erp-applicaties voor vier 'verticale markten, te weten olie- en gasdistributie, consumentenproducten en voedsel, technologische fabricage en technologische dienstverlening. Zodra de beheerde dienst groeit, zullen de ondersteunde markten worden uitgebreid.
SAP benadrukt dat het niet gaat om een abonnementendienst. Klanten betalen voor hun eigen licenties en houden controle over hun eigen bedrijfsdata. Ook is er voor iedere klant een aparte server gereserveerd in het datacentrum van HP.
Het is nog niet bekend of de samenwerking wordt uitgebreid naar Europa.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-05T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.