Nieuwe generatie AS/400 zeker half jaar uitgesteld

Dit artikel delen:

IBM stelt de lancering van de nieuwe generatie AS/400-systemen uit tot de tweede helft van volgend jaar. Jennifer Clark, technologie-manager bij IBM in de Verenigde Staten, zegt klanten niet te willen opzadelen met beslissingen over opwaardering terwijl ze zich bezighouden met het millenniumprobleem.

De verkoop van de bedrijfseigen AS/400-computers is grotendeels afhankelijk van software voor bedrijfsautomatisering (erp). Veel bedrijven hebben hun erp-systemen 'op slot' gedaan (lockdown) om veranderingen uit te stellen tot na de millenniumwisseling.
Daarnaast is de huidige reeks AS/400-machines nog relatief jong. De eerste machines met de Northstar Power PC-processor kwamen eind vorig jaar op de markt. Leverancier IBM wil de verkoop van die producten niet nu al zien afkalven doordat klanten wachten op de nieuwe systemen dan wel op het afprijzen van de huidige generatie.

Geavanceerd

IBM zou echter meer redenen hebben voor het uitstel van de nieuwe machines die draaien op de zogenoemde I-Star Power PC-processor. Die processors zijn namelijk gebaseerd op IBM's geavanceerde soi- (silicium-op-isolatie) en Cmos S8-productieprocessen. Die twee technologieën zijn echter nog niet eerder gebruikt in commerciële producten.

Unix-probleem

Bijkomend probleem van dit AS/400-uitstel is het feit dat ook de RS/6000 Unix-systemen van IBM nu moet wachten op een nieuwe generatie processor. Beide server-lijnen van de computerreus gebruiken sinds kort dezelfde basis-hardware. Op het Unix-vlak is IBM verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd met Sun en Hewlett-Packard. Om bij te blijven dan wel een voorsprong te nemen, zal de RS/6000-tak nieuwe technologie direct willen gebruiken. Het wachten lijkt nu echter op de AS/400-kant van IBM's serverdivisie.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-11-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.