Turnkiek in handen van handelsconcern

Dit artikel delen:

AMERSFOORT - Internatio-Müller heeft het automatiseringsbedrijf Turnkiek uit Amersfoort overgenomen. Het Rotterdamse handelsconcern heeft alle aandelen gekocht. Turnkiek, dat steeds meer als de 'system integrator' werkt in de technische en industriële automatisering, is onderdeel geworden van Imtech, de technische sector van Internatio-Müller.

Imtech behoort met bijna 6000 medewerkers tot de grote technische dienstverleners in Nederland. De omzet bedraagt ruim een miljard gulden. Bekende werkmaatschappijen zijn Van Rietschoten en Houwens, Van Buuren-Van Swaay, Nettenbouw, Saval en Tummers-Cremers. Met de aankoop van Turnkiek wordt ingespeeld op de wens van opdrachtgevers om werk dat niet tot hun kernactiviteiten behoort, in zijn geheel uit te besteden aan een toeleverancier. Hoogwaardige engineering en automatisering worden liever aan specialisten uitbesteed.
In technische zin is naast elektrotechniek en werktuigbouw, de specialisaties van Imtech, een steeds belangrijker rol weggelegd voor technische en industriële automatisering. Om die reden moet Imtech beschikken over een breed pakket aan diensten. De activiteiten van Turnkiek sluiten goed aan bij de installatie- en systeemactiviteiten van Imtech.
Turnkiek doet projecten en levert IT-diensten aan ondermeer de (petro)chemie en voedingsmiddelen-industrie. Ook levert men veel IT-toepassingen ten behoeve van de verkeersinfrastructuur. De groep verwacht dit jaar een omzet van ruim 25 miljoen gulden met 150 medewerkers. Vorig jaar bedroeg de omzet 21 miljoen gulden, het jaar daarvoor 14 miljoen gulden.

Complementair

De marktgebieden waarop Turnkiek zich manifesteert, zijn sterk complementair aan die van Imtech. Turnkiek detacheert software-specialisten gedurende langere tijd bij andere bedrijven. Hierdoor wordt een sterke relatie met de opdrachtgevers verkregen. Keerzijde hiervan is dat het bedrijf relatief minder multidisciplinaire projecten uitvoert. Omdat de markt steeds meer system-integrators met projectverantwoordelijkheid vraagt, zocht men aansluiting bij een grotere groep met een aanvullend dienstenpakket. Hierdoor kunnen totaalprojecten worden uitgevoerd.
Turnkiek bestaat uit vijf aparte bedrijven met ieder een eigen specialisatie: Turnkiek Technical Systems is gespecialiseerd in produktie-automatisering, produkt-ontwikkeling en visualisatie- en simulatiesystemen; de divisie Process Control doet industriële procesautomatisering. Business Improvement verbetert produktie- en bedrijfsprocessen; Information Consultancy is gespecialiseerd in projectmatige implementatie van IT en Turnkiek IT Management legt zich toe op het beheren van computers, netwerken, data en applicaties. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-25T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.