Oracle online in aparte organisatie

Dit artikel delen:

Oracle gaat zijn in september aangekondigde Business Online-divisie tegen het einde van het jaar onderbrengen in een aparte organisatie.

Klanten kunnen met Business Online middels Internet gebruikmaken van de erp-software die Oracle op een centrale locatie beheert. Topman Larry Ellison liet op de Fall Internet World-conferentie in New York weten het bedrijfsonderdeel verantwoordelijkheid te geven voor de eigen winst. Oracle is nu op zoek naar partners en kapitaal om de organisatie, waar het zelf een meerderheidsbelang in wil houden, verder op te tuigen. Binnen een aantal maanden hoopt Ellison meer details vrij te kunnen geven.
De online-service komt in Amerika deze maand nog beschikbaar. Nederland volgt op afstand. "Op zijn vroegst worden in Europa, en dus ook in Nederland, deze diensten eind 1999 aangeboden", aldus woordvoerster Monique Potters van Oracle Nederland. Intussen moeten de benodigde partners gezocht worden.
In het nieuwe concept betalen gebruikers als vanouds de licentiekosten van de software, maar laten het beheer van de hardware, software en het netwerk over aan Business Online. Daarvoor wordt periodiek een bedrag afgerekend. "Het voordeel van deze constructie is dat klanten uitsluitend een browser en een telefoonverbinding nodig hebben om erp-software te gebruiken", aldus Ellison.  RV
 
Ook Peoplesoft in uitbesteding
Peoplesoft volgt Oracle's initiatief van vorige maand en beweegt zich eveneens in de richting van het uitbesteden van applicaties. Het speelt daarmee in op de terughoudendheid van de markt om kostbare en tijdrovende implementatietrajecten in te gaan. Maar waar klanten van Oracle zich via Internet kunnen 'abonneren' op softwarediensten, laat Peoplesoft deze activiteiten over aan de dienstverleners CSC en Kpmg. De partners verkopen de licenties en dienstverlening en leveren eveneens de benodigde verwerkingscapaciteit. In navolging op Internet Service Providers (isp) worden deze dienstenleveranciers Application Service Providers (asp) genoemd.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-16T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.