ERP-markt blijft groeien

Dit artikel delen:

De Benelux-markt voor bedrijfsbrede software blijft volgens onderzoeksbureau IDC met ruim 40 procent per jaar groeien. De totale marktomvang bedraagt in 2000 bijna 500 miljoen dollar. De groei in Nederland en België houdt gelijke tred.

Volgens Simone de Bruin, projectmanager marktonderzoek bij IDC Benelux, zijn het vooral de middelgrote bedrijven die overgaan op erp-software (enterprise resource planning). "Niet alleen het 'jaar 2000'-probleem is aanleiding om tot implementatie van pakketsoftware over te gaan", zegt De Bruin. Ook ontwikkelingen op het gebied van techniek en de marktwerking blijven de implementatie van pakketten van Baan, Oracle, Peoplesoft, Sap en JD Edwards stimuleren. Internet, Java, object-relationele databases, de toenemende internationalisering en de continu veranderende bedrijfsprocessen doen veel bedrijven omzien naar een vervanging voor hun legacy-systemen.
De toekomst voor erp-leveranciers ligt volgens de IDC-onderzoekster in het leveren van componenten die geïntegreerd kunnen worden met stukjes software van andere leveranciers. In het recente verleden streefden softwarebedrijven nog naar een integrale 'oplossing-voor-alles'. De financiële software van Peoplesoft kan goed gebruikt worden met de productiegerichte software van Marcam, concludeert het onderzoeksbureau. Ook Oracle heeft samenwerkingsverbanden met IMI en Richter Systems. "Marktleiders kunnen hun positie alleen behouden door samen te werken, waardoor hergebruik ontstaat van complementaire software", aldus De Bruin. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-03T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.