Oracle verhuurt erp-software

Dit artikel delen:

Software-ontwikkelaar Oracle is afgelopen woensdag begonnen met een proefproject waarin het zijn erp-software verhuurt via Internet.

De dienstverlening is gericht op kleine en middelgrote bedrijven die wel gebruik willen maken van de functionaliteit van bedrijfsapplicaties, maar niet de ellende willen van het implementeren, onderhouden en beheren van de software. Oracle gaat een aantal centra inrichten waar versie 11 van zijn erp-pakket draait; deze is volledig gebaseerd op Internettechnologie. Klanten kunnen zich abonneren op de softwaredienst. Zij betalen een maandbedrag afhankelijk van hun gebruik en hebben via Internet toegang tot de gewenste functionaliteit. Oracle levert voor dit bedrag licenties, productondersteuning en telefonische hulp.
Eén van de grote voordelen van het huren van software is volgens Oracle het kunnen gebruiken van complexe erp-software zonder grote investeringen vooraf. Ook erp-leveranciers SAP en JD Edwards hebben aangekondigd een vergelijkbare dienstverlening op te zetten.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-10-02T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.