Scala fuseert met distributeur

Dit artikel delen:

Het Zweedse Scala heeft samen met het Hongaarse ECE al zijn aandelen in een nieuwe holding gestopt: Scala Business Solutions.

ECE distribueerde en implementeerde de erp-software (enterprise resource planning) van Scala in Oost-Europa. Volgens Max Federmann, verantwoordelijk voor marketing bij de nieuwe onderneming, wordt hiermee de nauwe samenwerking geformaliseerd die al langer bestond. De aandeelhouders van beide bedrijven hebben hun oude aandelen tegen marktprijs verruild voor nieuwe.
De holding is gevestigd in Amsterdam en vormt samen met het voormalige Scala-kantoor in Stockholm het hoofdkwartier. Het bedrijf staat genoteerd aan de Weense beurs en streeft binnen twee jaar naar notering aan de Amerikaanse schermenbeurs Nasdaq. Met drie operationele centra in Boedapest, Singapore en Orlando, en 33 landenvestigingen is Scala wereldwijd vertegenwoordigd.

Met Sap op Backoffice

Gezamenlijk realiseerden de twee bedrijven in de eerste helft van 1997 een omzet van ruim 25 miljoen dollar, een groei van 49 procent ten opzichte van vorig jaar. Scala richt zich op multinationals in het middensegment. "In landen waar klanten een nieuwe vestiging openen, zorgen wij voor ondersteuning met onze software", zegt Federmann om de groeistrategie toe te lichten. Inmiddels is het standaardpakket aangepast aan de specifieke situaties in negentig landen. Voorts mikt Scala op bedrijven die op het hoofdkwartier Sap gebruiken en voor hun kleinere vestigingen minder zware programmatuur zoeken. Vandaar dat de onderneming bezig is om haar software gebundeld te krijgen met Backoffice. Bang voor groten als Sap, die ook actief worden op de 'middenmarkt', is Federmann niet: "Bedrijven moeten niet met een kanon op een mug schieten. Ons erp-pakket blijft voor middelgrote bedrijven goedkoper en makkelijker te installeren dan Sap." Concurrentie ondervindt men van bedrijven als JBE, Navision en Exact. Hoewel de laatste geen wereldwijde ondersteuning levert, betoogt Federmann. John Kamphuis, directeur in Nederland, heeft sinds Scala hier vertegenwoordigd is (november 1996) dertig klanten kunnen noteren, onder andere vliegtuig-cateraar Gategourmet en glasleverancier Schott uit Tiel. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-03T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.