Augeo en Niku actief op 'nieuwe' softwaremarkt

Dit artikel delen:

De softwaremarkt voor ondersteuning van dienstverlening gaat gouden tijden tegemoet. Als dat tenminste valt af te meten aan het groeiend aantal bedrijven dat zich profileert als leverancier van PSO-software (Professional Services Organisation).

Een van de bedrijven die brood zien in deze nieuwe markt is Augeo. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf heeft inmiddels zijn hoofdkwartier verplaatst naar San José in Silicon Valley. "Er bestaat inmiddels consensus onder onderzoeksbureaus dat PSO de term is voor het ondersteunen van primaire processen van professionele dienstverleners", aldus Europees directeur Wim Schrijver.

Erkenning

Deze erkenning van vooraanstaande instituten als Gartner Group leidt tot meer aandacht voor de betreffende bedrijven. Naast Augeo is ook het Amerikaanse Niku sinds kort actief op de Nederlandse markt. Management Share gaat de software aanpassen aan de Nederlandse markt en vervolgens verkopen. Niku claimt als enige een volledige Internetfunctionaliteit te leveren op de PSO-markt.
Volgens Schrijver van Augeo bestaat er een grote behoefte aan PSO-software. Momenteel werken dienstverleners vaak met maatwerkoplossingen gekoppeld aan erp-systemen. "Of nog erger: spreadsheets of andere houtjes-touwtjes oplossingen." Met Intelligent Planner, zoals het pakket van Augeo heet, kunnen klanten als Fortis en Pink Roccade middelen op een slimme manier aan projecten toewijzen. Dat wordt door traditionele erp-systemen volgens Schrijver niet afgedekt. Het gaat dan om het inschatten wat het effect is van een project op de beschikbare middelen, het afstemmen van vaardigheden van medewerkers op de marktvraag, het verhogen van de bezettingsgraad van medewerkers en het correct factureren.

Vertrouwen

Augeo's ondernemingsplan heeft in ieder geval het vertrouwen van uiteenlopende kapitaalverstrekkers. Onder leiding van het Nesbic CTE-fonds werd afgelopen juni 3,5 miljoen dollar in het bedrijf gepompt. Eerder financierden Gilde, Partech, Mayfield en Institutional Venture Partners de ontwikkeling en groei van de onderneming. Volgens Schrijver groeit de PSO-markt met 35 procent per jaar en komt deze in 2001 op 1,3 miljard dollar uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-10-01T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.