'Baan wordt weer winstgevend'

Dit artikel delen:

Allen Yurko, chief executive van het Britse Invensys, is op tournee. Hij probeert leveranciers en klanten te interesseren voor de software van Baan. En, zo lijkt het, met succes.

De eerste mega-order is binnen, en Allen Yurko verwacht dat zijn nieuwe aankoop volgend jaar weer winstgevend zal zijn. De softeware-ontwikkelaar heeft voor enkele miljoenen ponden een contract gesloten met Dara (Defence Aviation Repair Agency), een Britse overheidsorganisatie die belast is met het onderhoud aan de vliegtuigen van de Royal Airforce.
De laatste zes weken is de nieuwe directie op pad geweest om partners weer te betrekken bij Baan. Hiermee probeert het bedrijf een notering op de shortlist te herstellen, waar dienstverleners Baan van hadden verbannen. Tijdens een klantendag vorige week in Zeist, trad Baan met nieuw elan naar buiten.
Volgens Yurko is er nooit een betere tijd geweest om te werken met Baan, nu het kapitaalkrachtige Invensys de ontwikkelaar heeft overgenomen. Hij erkent verantwoordelijkheid voor de koersval die Invensys na een recente winstwaarschuwing heeft meegemaakt, maar ontkent dat die te maken heeft met de acquisitie. De Nederlandse gebruikers zijn positief over de plannen van Invensys, maar houden hun reserves tot Yurko zijn belofte heeft waargemaakt.   MH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-09-29T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.