SAP rekent voortaan af per functie

Dit artikel delen:

Erp-leverancier SAP heeft deze week een nieuw licentiemodel aangekondigd. In plaats van een vast tarief per gebruiker in rekening te brengen, gaat SAP een eenmalig bedrag rekenen per gebruiker, waarvan de hoogte afhangt van de functie. Het bedrijf slaat daarmee twee vliegen in een klap: het is een vereenvoudiging van het bestaande model en het is beter toegesneden op Internettoepassingen.

Afgelopen week verduidelijkte topman Hasso Plattner in zijn openingstoepraak op de gebruikersconferentie Sapphire in Philadelphia SAP's Internetstrategie mySAP.com. Plattner zei af te stappen van de aparte licenties voor erp- enerzijds en crm-applicaties anderzijds.

Eén CD

In het nieuwe model krijgen klanten alle software op één CD aangeleverd. Zij betalen een bedrag dat afhankelijk is van de functie van de individuele gebruiker. In dit role-based licentiemodel zien eindgebruikers een webinterface, vergelijkbaar met Yahoo, het zogeheten mySAP.com Workplace. De verschillende applicaties bevinden zich achter deze interface en zijn voor de gebruiker in principe onzichtbaar.
Op basis van zijn 'role', ofwel functie, heeft een gebruiker toegang tot functionaliteit uit één of meer SAP-applicaties, of het nou erp-, crm of planningssoftware betreft. Licenties worden ook verstrekt op basis van deze rollen (bijvoorbeeld verkopers, inkopers, productieplanners, et cetera) en niet meer op basis van applicaties.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-24T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.