'Baan uit operatiekamer'

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Baan Company heeft zes grote orders in de pijplijn zitten. De beurskoers van het Nederlandse erp-bedrijf sprong vorige week ruim 10 procent omhoog, zowel op de Amsterdamse AEX als de Amerikaanse Nasdaq. Topvrouw Mary Coleman zou analisten gemeld hebben dat in het huidige derde kwartaal zes orders van meer dan tien miljoen dollar per stuk afgesloten worden. De financiële wereld reageerde verheugd.

"De patiënt is weer uit de operatiekamer en leert opnieuw lopen", aldus een Londense analist tegen de Internet nieuwsdienst Cnet. Baan lijkt het vertrouwen van de markt weer langzaam terug te winnen, nadat het vorig jaar de financiële wereld schoffeerde met ondoorzichtige boekhoudmethodes en duistere transacties met investeringsmaatschappij Baan Investment (tegenwoordig Vanenburg Group). Ook partners van de softwareleverancier steken weer energie in de Veluwse erp-pakketten. IT-dienstverleners en implementatiepartners CMG en Ordina zouden Baan-producten weer actief aan het promoten zijn. Dit meldde een analist van Hsbc Securities vorige week aan Beursmedia/Betten.
Daarnaast maakte Baan bekend een nieuwe directeur voor de regio Emea (Europe, Middle East and Africa) te hebben aangesteld. Het gaat om de 41-jarige Mike Shinya. Hiervoor was hij verkoopdirecteur Emea van Oracle.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-09-17T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.