Beursgang moet aanzien QAD vergroten

Dit artikel delen:

De Amerikaanse erp-leverancier QAD heeft een notering aan de Nasdaq gekregen. Het bedrijf wil hiermee meer aanzien verwerven.

De beursgang, waarbij 5.750.000 aandelen zijn vrijgegeven, heeft een waarde van 86 miljoen dollar. Bij monde van Hans Spruit, vice president laat QAD weten dat financiële motieven niet direct de reden waren voor de beursgang. "Wij hebben dit gedaan uit concurrentie-overwegingen. Onze belangrijkste concurrenten - Sap, Baan en Oracle - staan alle genoteerd aan de beurs. Zo'n notering stelt klanten vooral op de langere termijn gerust, vandaar onze stap naar een publieke onderneming. Verder levert notering publiciteit op en daardoor meer naamsbekendheid." Spruit sluit niet uit dat een deel van het beursgeld op termijn wordt aangesproken voor acquisities.

MFG/PRO

QAD was een particulier bedrijf, geleid door Pamela Lopker. Opgericht in 1979 met het hoofdkwartier in Carpinteria, Californië, heeft de onderneming zich ontwikkeld tot een van de grotere leveranciers op de enterprise resource planning-markt. Vorig jaar realiseerde de onderneming een wereldwijde omzet van 126,4 miljoen dollar.
Het bekendste product is MFG/PRO, een erp-oplossing voor multinationals en grotere ondernemingen. Het is gebaseerd op open client/server-architectuur en bevat modules voor fabricage, distributie, financiën en managementondersteuning. De gemiddelde implementatietijd is negen maanden. Belangrijkste afzetgebied: de industrie en de elektronicasector (meer dan 50 procent van de omzet). QAD richt zich ook op de gezondheidszorg, de voedingsmiddelen- en automobielindustrie en op toeleveranciers voor de branche die de consumentenmarkt bedient.
De verkoop geschiedt direct aan de klant. De implementatie gebeurt in samenwerking met partners als Arthur Andersen, Deloitte & Touche en Origin. QAD heeft ervoor gekozen om ondersteunende dienstverlening zoveel mogelijk over te laten aan de partners. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-22T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.