Nieuw management bij Baan

Dit artikel delen:

Invensys begint zijn heerschappij over Baan met een grondig vernieuwde top. Op de aandeelhoudersvergadering, die vandaag in Nijkerk plaatsvindt, worden het management team, de raad van bestuur en de raad van commissarissen gepresenteerd.

Invensys heeft ondertussen 72 procent van de aandelen Baan in handen, en is daarmee eigenaar geworden van het bedrijf. Bruce Henderson is directeur van Invensys' Software Systems Divisie, waar de nieuwe Baan-organisatie onder valt. Laurens van der Tang, voorheen hoofd technologie, krijgt de leiding bij Baan.
Zijn managementteam zal bestaan uit zes mensen: Paul Daly (Amerika), Erik Seppenwoolde (Europa, Midden-Oosten en Afrika), Ardin Vlot (ondersteuning), Hans Wortmann (ontwikkeling), Henk de Ruiter (marketing) en Rob Ruijter (financiën). De verantwoordelijke manager voor Azië moet nog bekend worden gemaakt, terwijl Bob Karulf zich bezig zal gaan houden met crm. Deze aankondiging betekent dat topmanagers Mike Shinya, Katrina Roche, Charles Callahan, Peter Aird, Giovanni Bindoni en Tom Ericsson het veld ruimen.
De raad van bestuur wordt gevormd door Bruce Henderson, Laurens van der Tang, Hans Wortmann, David Wyman, Christopher Besley en Tim Voak. Alleen Laurens van der Tang is overgebleven uit de raad van bestuur die vorig jaar is aangesteld. In de loop van het jaar verdwenen Mary Coleman, James Mooney, Andrew Nash en Klaas Wagenaar. Peter Aird stelt zich niet herkiesbaar. Pierre Everaert, interim ceo, keert terug in de raad van commissarissen.   MH

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-08-18T00:00:00.000Z Marco van der Hoeven
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.