Izodia stopt

Dit artikel delen:

Het Engelse bedrijf Izodia (ruim 250 medewerkers) trekt de stekker eruit. De leverancier van het product Intrade (inkoopsoftware) kan geen strategische partner vinden.

Partijen hadden of geen belangstelling of door de verscherpte beursmalaise te weinig financiële middelen voor een overname. De begin dit jaar ingestapte grootaandeelhouder Corporate Synergy (belang van 26,3 procent) vond het daarop niet verstandig door te draaien. Deze Britse investeringsmaatschappij zette de andere aandeelhouders en de directie onder druk om te stoppen. Het kasgeld à 150 miljoen euro - Izodia is dus niet failliet gegaan - is verdeeld onder de aandeelhouders.
Harry Lieferink, directeur Izodia Benelux betreurt het besluit. "Op het continent liep het goed. Er zaten projecten aan te komen." Lieferink vertelde bij zijn aanstelling in juli vorig jaar nog tegen Computable dat hij van de raad van bestuur twee jaar de tijd kreeg om een marktpositie op te bouwen. De twaalf medewerkers in Nederland zijn met een salarisafbetalingsregeling naar huis gegaan.
 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-02T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.