Laurens van der Tang stapt op

Graeme Cooksley neemt roer van Baan binnen SSA over

Dit artikel delen:

Baan-ceo Laurens van der Tang verlaat het bedrijf per 1 augustus dit jaar. Zijn besluit komt een dag na de bekendmaking van SSA over de inrichting van Baan binnen het concern.

Tegelijkertijd werd bekend dat Graeme Cooksley het managementteam van Baan gaat leiden. Volgens Van der Tang is er geen link tussen beide bekendmakingen. "Ik kan me voorstellen dat mensen een verband zien, maar mijn besluit om weg te gaan is al een week of zes geleden gevallen, nog voordat de benoeming van Graeme Cooksley een feit was." Van der Tang wil na zeventien jaar Baan wat anders gaan doen. "Vooral de laatste vijf jaren waren heel intensief. Ik heb daar op geen enkele manier spijt van, maar ik sta nu op het punt dat ik moet beslissen of ik hier nog een paar jaar mee doorga of dat ik nu een andere weg insla. Ik heb besloten om weg te gaan."

Even vrij

Invensys wilde dat de topman de overname volledig zou afronden, vóór hij zijn vertrek naar buiten zou brengen. Vorige week vrijdag werd de deal officieel gesloten. Bij SSA zou hij in de raad van bestuur verantwoordelijk worden voor strategie, technologie en acquisities, maar hij bedankte. "Ik neem nu eerst een paar maanden vrij, want dit is waarschijnlijk de enige keer in mijn carrière dat ik die kans heb. Daarna wil ik wel weer iets in de softwarewereld gaan doen, want daar ligt toch mijn hart, maar dan vanuit een andere invalshoek."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-08-01T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.