Protean-software moet winst Marcam handhaven

Dit artikel delen:

ERP-leverancier Marcam Solutions heeft een nieuwe versie van zijn erp-software voor de procesindustrie Protean op de markt gebracht. De software is in tegenstelling tot Marcams Prism gebaseerd op moderne technologieën en moet het financieel herstel van de software-ontwikkelaar handhaven.

De nieuwe release Protean 3.0 werd ontworpen in overleg met enkele grote klanten. Ze bevat uitgebreide functionaliteit die is gevat in een nieuwe applicatie voor klantorder management. Daardoor kunnen producenten hun kosten verlagen en kunnen ze sneller inspelen op veranderingen in de markt. Deze applicatie bevat onder andere modules voor handelspartners, het maken van marktprofielen, het automatiseren van het afhandelen van orders en een order interface die de klanten makkelijk kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften.

Procesindustrie

Volgens Ed Black, directeur van de Aberdeen Group, neemt Marcam Solutions met Protean 3.0 een voorsprong op de concurrentie in de procesindustrie. Jarenlang moest Marcam het vooral hebben van de verkoop van Prism, de logistieke software die draait op de AS/400. Dit jaar was de omzet van het objectgeoriënteerde Protean voor het eerst groter van die van Prism. Marcam Solutions-topman Jonathan Topman Crane legt er de nadruk op dat Prism blijft ondersteunen en zal voorzien van nieuwe functionaliteit. Prism omvat inmiddels 35 geïntegreerde applicaties voor productiebedrijven die werken met een IBM AS/400 systeem.

Nieuw management

Onder de leiding van Crane kreeg Marcam Solutions een volledig nieuw managementteam en besloot het accent te leggen op de object georiënteerde client/server oplossing Protean. Marcam Solutions komt voort uit Marcam, een van de weinige erp-leveranciers die jarenlang verlies leden. Het product Mapics werd vorig jaar in een aparte organisatie ondergebracht.
Op de gebruikersbijeenkomst in april in Boston legde Crane er de nadruk op dat hij zich blijft beperken tot de procesindustrie en zich niet gaat richten op retail, zoals veel andere erp-leveranciers. Zijn strategie heeft succes. De winst in het eerste kwartaal van dit jaar is miniem (20.000 dollar op een omzet van 31 miljoen), maar er is in ieder geval geen verlies meer.  WA
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-24T00:00:00.000Z Wim Amerongen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.