Harde klappen vallen bij SSA

Dit artikel delen:

Erp-leverancier SSA zet 270 van zijn 2250 medewerkers, ofwel zo'n 12 procent, op straat. Het softwarebedrijf heeft deze drastische maatregel genomen om zijn verlies over het tweede kwartaal te boven te komen.

Daarnaast doekt SSA 25 procent van zijn kantoorruimte op. Voor de reorganisatie reserveert het bedrijf eenmalig een bedrag van 120 miljoen dollar. Een deel daarvan dient voor de versnelde afschrijving van kosten voor de ontwikkeling van zijn software.
Het tweede kwartaal werd afgesloten met een magere omzetgroei van 4,4 procent. De omzet kwam uit op 102,4 miljoen dollar en het verlies bedroeg 9,4 miljoen dollar. De meeste erp-leveranciers bereiken groeicijfers van 40 procent per jaar of meer. De erp-markt lijkt te consolideren. De grote spelers worden steeds groter en verdelen de markt. De kleinere partijen, waaronder SSA, krijgen het steeds moeilijker. SSA-topman William Stuck verwacht echter dat deze reorganisatie zijn bedrijf kan stabiliseren en terug kan brengen naar een gezonde financiële situatie.
Analisten zijn positief over de reorganisatie en zien het als een eerste stap in de goede richting. "Maar er moet nog heel veel meer gebeuren om de bedrijfsactiviteiten weer goed op de rails te krijgen", meent Bruce Richardson van AMR Research. Stuck is nieuw bij SSA en heeft al veel werk verricht. Maar, zo waarschuwt Richardson, SSA zal toch echt zijn omzet moeten verhogen: "Met inkrimpen wordt je niet groot."  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-17T00:00:00.000Z Roy op het Veld