Bedrijfs-suite uitgesteld

Microsofts Project Green verliest 130 ontwikkelaars

Dit artikel delen:

Microsoft heeft de ontwikkeling van zijn bedrijfssoftware-suite, bekend onder de codenaam Project Green, deels uitgesteld. Dat zei Doug Burgum, hoofd van Microsoft Business Solutions, tijdens zijn verhoor in de zaak tegen Oracle over de overname van Peoplesoft.

De eerste versie van Project Green zou eind dit jaar op de markt komen. Microsoft wil de vier pakketten voor financieel beheer, hrm, crm en andere bedrijfstaken, die het in handen kreeg door de overnames van Great Plains en Navision, opnieuw ontwikkelen en er één product van maken. Woordvoerster Janelle Poole vertelde IDG News Service dat de ontwikkeling van Project Green pas weer volledig wordt opgepakt na het uitbrengen van de Longhorn client-versie (verwacht in 2006). Dat betekent dat een eerste versie pas tegen 2008 het levenslicht ziet. Microsoft verwacht tegen 2013 een volledig functionerend pakket te kunnen leveren.
De eerste producten die op de markt komen, zijn bedoeld voor kleine bedrijven (10-49 medewerkers), de onderkant van de middenmarkt (50-99 medewerkers) en de kern van de middenmarkt (100-500 medewerkers).
De tweede versie, die pas in 2010 wordt verwacht, breidt uit naar de bovenkant van de middenmarkt (500-1000 medewerkers) en de grootzakelijke markt (1000-5000 medewerkers).

Ontwikkelaars

Het aantal ontwikkelaars op Project Green is onlangs teruggebracht van tweehonderd naar zeventig. "We hebben besloten om hen van dat project af te halen en te laten werken aan onze kernproductlijnen om die te versterken. We realiseren ons nu dat het veel langer gaat duren", aldus Burgum tijdens zijn verhoor. Hij liet niet weten naar welke afdelingen de ontwikkelaars zijn verplaatst, maar gezien de vertragingen rondom het 'service pack' 2 voor Windows XP en het nieuwe besturingssysteem Longhorn, lijkt het voor de hand liggen te dat de programmeurs aan die teams zijn toegevoegd.
Hoewel de divisie Business Solutions nog steeds verlies maakt, blijft Microsoft benadrukken dat het deel uitmaakt van zijn groeistrategie. Tegen 2011 wil de softwarereus 30 procent van de bedrijfssoftwaremarkt in handen hebben, gebaseerd op omzet. In 2002 had Microsoft een schamele 4,9 procent van de erp-markt in handen volgens cijfers van onderzoeksbureau Gartner.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-16T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.