Amerikanen gaan software Baan draaien voor MKB

Dit artikel delen:

Erp-leverancier Baan heeft twee nieuwe partners gevonden op het gebied van het uitbesteden van applicatiediensten. De Amerikaanse automatiseerders Primesource Technologies en Metamor Worldwide gaan de erp- en supply chain management-software van Baan integreren en installeren op grote centrale systemen. Middelgrote klanten kunnen inloggen op het centrale systeem en gebruikmaken van de Baan-functionaliteit.

Primesource draagt binnen de alliantie zorg voor het ontwerp, de implementatie en het beheer van de Baan-projecten. Terwijl Metamor de installaties centraal huisvest in Atlanta. Klanten, die een maandelijks bedrag voor de geleverde applicatiediensten betalen, kunnen de centrale applicatie benaderen via internet, hun eigen netwerk of Metamors netwerk. Het voordeel van deze vorm van applicatiegebruik is dat gebruikers niet worden opgezadeld met complexe en tijdrovende implementatieprojecten. Ook het beheer van de applicatiesoftware kan door professionals, vaak niet aanwezig binnen middelgrote bedrijven, op centrale locaties afgehandeld worden.

Ook Bull

Een maand geleden sloot Baan ook al een samenwerkingsovereenkomst met het Franse systeemhuis Bull. Dat bedrijf kreeg daarmee een voorkeurstatus om in Frankrijk applicatiediensten voor Baan te leveren. Daarnaast werd Bull een wereldwijde wederverkoper van de Baanprogrammatuur.
Naast Baan zijn ook de concurrenten SAP, Peoplesoft en Oracle druk bezig om samenwerkingsverbanden te sluiten met zogenoemde ASP's (Application Service Providers). Als gevolg van afname van de groei in de erp-markt proberen de softwarebedrijven op deze manier hun applicaties beschikbaar te maken voor een steeds grotere markt. In navolging op alle recente ASP-aankondigingen, maakte JD Edwards afgelopen week bekend met Deloitte & Touche in zee te gaan. Zij gaan als ASP opereren voor JD Edwards' financiële software.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-16T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.