Siebel blijft worstelen

Omzetwaarschuwing houdt overnamegeruchten levend

Dit artikel delen:

Siebel Systems is nog lang niet uit de problemen. Een omzetwaarschuwing vorige week zorgde voor een koersverlies van 4 procent.

Het crm-softwarebedrijf (customer relation management) wijt het achterblijven van de omzet aan stagnatie in verkoopcontracten met de overheid. Analisten waren niet verrast door de aankondiging. Ze wijzen al tijden op de zware concurrentie die marktleider Siebel ondervindt van Oracle, SAP en starters als Salesforce.com en RightNow Technologies.
Persbureau Reuters haalt analist Gene Walton van Walton Holdings aan. Die meent dat de overnamegeruchten die Siebel al maanden achtervolgen hiermee niet bepaald van de baan zijn. Oracle heeft de onderneming vorig jaar een aantal malen genoemd als overnamedoelwit.
Siebel verwacht in het tweede kwartaal 312- tot 314 miljoen dollar om te zetten. Dat is minder dan de schatting op Wall Street van 318,5 miljoen. Een lichtpuntje is dat de contractwaarde van de On-demand divisie vergeleken met het eerste kwartaal 2005 bijna verdubbelde tot twintig miljoen. Bij Siebel werken nu ruim vijfduizend mensen, 171 minder dan in het eerste kwartaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-15T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.