Industri-Matematik begroet eerste klant

Dit artikel delen:

Het van oorsprong Zweedse Industri-Matematik heeft sinds januari van dit jaar een vestiging in Nederland. Toen het bedrijf vorig jaar naar de Nasdaq-beurs ging besloot het zich intensief op de Europese markt te richten.

De eerste klant in Nederland is binnen. Hoewel Industri-Matematik meerdere modules erp-software heeft, concentreren de activiteiten in Europa zich voornamelijk op software voor distributie en logistiek.
Larry Zijlstra, managing director in de Benelux, opereert nu nog met tien medewerkers vanuit zijn kantoor in Utrecht. "Tegen het eind van het jaar verwacht ik dertig mensen in de verkoop en ondersteuning te hebben", aldus Zijlstra, die verder 40 procent omzetgroei per jaar wil realiseren.
System ESS is het product waarmee Industri-Matematik hoge ogen denkt te gooien bij grote bedrijven. Het product is gericht op het verwerken van hoge volumes logistieke gegevens. "Het systeem is in staat om honderdduizend orderregels per uur af te handelen", beweert Zijlstra, "terwijl concurrerende systemen vaak niet verder komen dan vijf miljoen transacties per jaar." System ESS houdt de status bij van de goederen- en geldstromen binnen meerdere vestigingen en opslagplaatsen van een bedrijf. "Wij werken niet met voorspellingen, maar met de meest actuele gegevens", zegt Zijlstra. Het systeem is niet gericht op het plannen van een order, maar op het leveren van een order.

Oracle

Hoewel Industri-Matematik al een half jaar actief is in Nederland liet de eerste klant lang op zich wachten. Zijlstra: "We zijn met zes bedrijven in onderhandeling. Met één daarvan zullen we naar verwachting binnenkort tot overeenstemming komen." Welke klant dat is wilde Zijlstra nog niet zeggen. Het zou echter gaan om een grote farmaceutische groothandel. Met de order zijn vele miljoenen guldens gemoeid. Redenen voor de groothandel om voor Industri-Matematik te kiezen zouden onder andere het hoge transactievolume en de snelle levering van producten zijn. Door de snelheid van het systeem zijn producten sneller bij de detaillist, die dus een kleinere voorraad hoeft aan te houden.
Zowel technisch als commercieel heeft Industri-Matematik sterke banden met Oracle. Oracle distribueert het product als onderdeel van zijn verticale erp-oplossing. "Met de financiële software van Oracle hebben we een interface gebouwd. Daarnaast hebben we gateway interfaces met de belangrijkste erp-pakketten", aldus Zijlstra.
Industri-Matematik gaat de concurrentie aan met elke erp-leverancier die distributiefunctionaliteit in zijn pakket heeft, het bedrijf bokst echter voornamelijk op tegen specialisten op het gebied van distributie, logistiek en planning: Manugistics, i2, Numetrics en Synquest.
System ESS draait op Windows NT en de belangrijkste Unix-dialecten. De implementatie duurt volgens Zijlstra tussen de vijf en de vijftien maanden. Met de kleinst mogelijke implementatie is anderhalf tot twee miljoen gulden gemoeid. De productontwikkeling van Industri-Matematik is gericht op object-oriëntatie en Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-27T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.