'Aankopen Baan Company staan los van Investment'

Dit artikel delen:

"Baan Investment investeert niet in gebieden, waar ook Baan Company actief is", aldus Business Development Manager Klaas de Boer van Baan Investment.

De Boer legt uit dat het vaststellen en uitvoeren van de acquisitiestrategie van het beursgenoteerde Baan Company onafhankelijk plaatsvindt van de activiteiten van investeringsmaatschappij Baan Investment. Baan Investment past zijn beleid aan aan dat van Baan Company, en niet andersom.
De laatste maanden ontstond grote onduidelijkheid over de rolverdeling tussen de verschillende Baan-bedrijven. De Boer: "Baan Company is gericht op het versterken van zijn productportfolio. Baan Investment is gericht op het investeren en stimuleren van bedrijven die zich professioneel met de Baan-software bezighouden." Naast het vergroten van Baan-activiteiten in de markt is rentabiliteit van de investering een belangrijke doelstelling van de investeringsmaatschappij. De onderneming geeft er de voorkeur aan na twee tot drie jaar zijn participatie weer af te bouwen, het bedrijf naar de beurs te brengen of het management het bedrijf te laten overnemen.
Loek van den Boog, privé investeerder met Virtual Ventures IT Fund, wijst erop dat de constructie van Baan niet per definitie afwijkt van die van de concurrenten. "SAP heeft ook bedrijven om zich heen cirkelen die hun strategie afstemmen op die van SAP. Bij Baan is dat eveneens zo. Alleen hebben die bedrijven Baan in hun naam staan en dat wekt verwarring." Van den Boog speelde als investeerder een rol achter de schermen bij onder andere de participatie van Baan Company in softwareleverancier Meta4. "Zolang Baan Investment geen dingen doet voor Baan Company die niet in zijn eigen belang zijn, is er niets aan de hand."  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.