Zware tijden voor erp-leveranciers

Dit artikel delen:

Onderzoeksbureau Ovum voorspelt zware tijden voor de erp-leveranciers Oracle en Baan. In een onderzoeksrapport neemt analist Dennis Keeling afstand van alle succesverhalen en wijst de verschillende leveranciers op hun zwakke plekken.

"Baans agressieve expansiestrategie heeft ervoor gezorgd dat de bedrijfsmiddelen te dun over alle activiteiten uitgesmeerd zijn", meent Keeling. Bijna 26 procent van Baans tweeduizend medewerkers zijn betrokken bij het integreren van gekochte software. Alle aankopen waren volgens Keeling nodig om het productgamma klaar te stomen voor de moordend competitieve erp-markt. De Nederlandse softwareleverancier is nu wel klaar voor de strijd, merkt Keeling op. "Baan heeft de functionaliteit en de schaalbaarheid om te concurreren."
Het bureau is van mening dat Oracle teveel nadruk heeft gelegd op zijn NCA (Netwerk Computing Architecture), dat een fundamenteel onderdeel vormt van de nieuwste versie van zijn erp-software. Niet iedereen is daar klaar voor en niet iedereen neemt de moeite om die nieuwe technologie te testen, aldus Ovum.
Ook het populair wordende Peoplesoft heeft moeite om zijn nieuwe productiesoftware op de markt te zetten. De acceptatie vanuit de markt komt niet van de grond.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-19T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.